Program 2022
Sommaröppet

7 juli - 14 augusti onsdag - söndag kl 11- 15. Dessa dagar sker guidad visning av Erikskulle kl 13-14.27 Mars

15:00

Årsmöte

Årsmöte i föreningen

27 Mars

ca 16:00

Bild och film med Royne

Efter Årsmötet kommer Royne Larsson från Ekeby, Söderbykarls och visar bilder och filmer från trakten

15 Maj

11:00

Byvandring

Vi annonserar var och när i evenemangstipset i Norrtälje tidning. Medtag kaffekorg.

26 Maj

11:00

Stor-Loppis

Erikskulle öppnar alla förråd av loppis-prylar för att rensa inför sommmarsäsongen. Vi dukar upp både ute och inne. Alla intäkter går till hembygdsföreningen. Kaffe och hembakt finns att köpa från museets trappa.

24 Juni

10:00

Midsommar på Erikskulle

Erikskulle bjuder in till traditionellt midsommarfirande med dans och lekar till levande musik. Stången reses klockan 11.00. Det blir kaffe-servering och lotterier.

3 Juli

11:00

Sommarfest

Sommarsäsongen på Erikskulle öppnar med fest.
Sedan tidigt 1900-tal har vi haft sommarfest på Erikskulle. Med musik, marknad, kaffeservering, loppis och lokala produkter i lanthandeln inleder vi sommarsäsongen på Erikskulle. Alla hus är öppna och tipspromenaderna för stora och små är ny för året.

6 Juli

17:00

By-café

Kaffe och våfflor serveras från museets trappa.

13 Juli

17:00

INSTÄLLT! - By-café

Inställt pga Covidsmitta i arbetsgruppen så det finns ingen som kan bemanna cafét.

16 Juli

11:00

Familjedag

Vi arrangerar en dag på Erikskulle för hela familjen med lekar och tävlingar vid givna klockslag. Alla husen är öppna, liksom museet och lanthandeln. Guidning 13.00.

20 Juli

17:00

By-café

Kaffe och våfflor serveras från museets trappa.

23 Juli

11:00

Viksbåtens dag

På Erikskulle har vi resterna av ett ledungsskepp från 1000-talet. Välkommen till föredrag om båten, sjöfart på vikingatiden och hur repliker av båten varit runt på resor och visat båtens förmågor. Fil dr Gunilla Larsson berättar vid båten vid jämna klockslag. Hon är marinarkeolog och expert just på Viksbåten, sjöfart på vikingatiden och lokal sjöfart i synnerhet. Lennart Widerberg visar bilder och berättar vid jämna klockslag om sina expeditioner med repliker av Viksbåten i österled och inom rikets gränser.

27 Juli

17:00

By-café

Kaffe och våfflor serveras från museets trappa.

7 Augusti

11:00

Kyrksöndag

Östra Roslagens pastorat håller utomhusgudstjänst med kyrkkaffe, musik och lite lokala kyrkhistorier. Museet, loppis, lanthandeln och kaféet är öppna liksom alla stugor.

28 Augusti

12:00

Arkeologidagen

Inom ramen för Riksantikvarieämbetets arkeologidag har vi en dag om forntiden på Erikskulle. Norrtälje Museers Fornsafari har sin anhalt på Erikskulle 14.00 då arkeolog Ylva Telldahl visar runt bland lokala fornminnen och gravar. Vi har alla hus öppna och bemanning i museet, lanthandeln, loppis och ett kafé med hembakt bröd.

10 September

11:00

Kulturarvsdagen Folklig Dräkt

Inom ramen för Riksantikvarieämbetets kulturarvsdagar arrangerar vi en dag om Folklig dräkt på Erikskulle. En fullspäckad dag med föreläsning, dansuppvisning och marknad för lokalt hantverk. Ta tillfället i akt att få använda din vackra dräkt, låt dig bli fotograferad i vår tidstypiska miljö eller kom och njut av att titta på andra. Erikskulles vanliga attraktioner inklusive fika med hembakt bröd håller självklart öppet. För yngre besökare: Gå på musjakt i museet, klappa gosiga får, tipsrunda. Läs merI samarbete med ABF Norrtälje